lauantai 19. huhtikuuta 2014

Frohe Ostern!

Maanantaina naurettiin niin paljon taas siellä kansanmusakurssilla. Tällä kertaa soitettiin jotain bulgarialaisia 9/8-ralleja ja oli kyllä kaikki klasariviulistit ihan kujalla. Myös meidän kitaristi- ja perkussiojampat oli ihan kassalla ja kaikkia vaan nauratti! Se oli hyvä, ihana nauraa. Myös 5/4 "valssi" oli aika hämmentävän vaikeeta, ja se opettaja oli, että kyllä se rytmi sieltä sitten tulee perässä… Illalla eksyin raekuuron aikaan metsään seikkailemaan ja ihmettelin, että miten mun vieressä onkaan sellainen ihmeellinen satumetsä! Junkersdorfista keskustaan päin on sellainen supermetsävyöhyke ja oli ihan semmonen fiilis että oon jossain keskellä Taru Sormusten Herrasta ja kohta jostain kiitää ohi pari Mustaa Ratsastajaa. :D

Sormusten Herra -metsikkö. Whuuu.
Tiistaina ei ollut mitään kursseja, koska hiljaisen viikon takia jazzbändi oli peruttu ja se improkurssi on vaan joka toinen viikko, joten pidin sellasen keräilypäivän ja menin illaksi sinne FeG:n soluiltaan, jossa esiteltiin eri raamattupiirejä ja pääsi tutustumaan vielä lisää Campus für Christus opiskelijatoimintaan ja tyyppeihin. Nappasin alton mukaan ja siellä sitte vetelin biisejä, joita en edes tiennyt. Mutta kun toi touhu on niin tuttua, oli kiva päästä vaan soittamaan. Ja oli niin hauskaa!

Näillä nuorilla aikuisilla oli sellanen viikko, jossa ne majoittui siellä seurakunnan tiloissa, ja tutustui paremmin toisiinsa, kävi sieltä käsin yliopistolla ja eli elämäänsä. Vähän niinkuin leiri mutta ei ihan. Mää sitten soluttauidin siihen poppooseen ja kävin siellä tiistai- ja keskiviikkoillalla tutustumassa porukkaan ja jakamassa elämääni. Aika moni opiskelee lääkiksessä, ja taisin olla ainoa musiikin opiskelija. Mutta tosi musikaalista porukkaa! Huh! Ihan sairaan parasta vaan pitää jamittelusessioita, kun löytyi joka sortin soittajaa. Vapise Josh Groban, You raise me up ja irkkuhenkinen alttoviulusoolo! <3 Nammm.

Keskiviikkona chillattiin vaan Riinan kanssa syömässä nurtsilla ja Tina tuli myös meidän seuraksi. Ladattavalla Mensakortilla, jonka saa opiskelijakorttia, henkkareita ja vitosen panttia vastaan, voi ostaa salaattibuffasta mieleisensä annoksen hintaan 0,65 e/100 gr. Joten olen syönyt joka päivä salaattia. Ja se on hyvää! Tyypit ainakin tossa Humanistisella eli meidän laitoksella, jossa on lähinnä opeopiskelijoita, chillailee vaan päivät ja kaikki vapaat hetket nurmikolla ja tekee ryhmätehtäviä siinä. Suomen sää!! Ei ole yhtään ikävä. Sori Suomi.

Koululounas! Jeah!
Tina, Riina ja minä kaffella.
Iltapäivällä Erasmus-kurssilla käytiin läpi sitä, mitä kulttuurieroja meidän kaikkien kotimaan ja saksalaisen kulttuurin välillä on. Saksalaiset käy aamuisin suihkussa, jonottaa joka paikkaan ja on ihan hirveän täsmällisiä kaikessa. Tuli monta piirrettä, mikä on samanlaista kuin Suomessa, ja meidän ryhmän espanjalaistytöt vaan repeili, kun ne totes, että niiden kulttuuri on ihan erilainen ja ne vaan häseltää ja "täällä kaikki tehdään 3 tuntia liian aikaisin! Sen takia me ollaan aina myöhässä!" Iloitsen kovasti tuosta kurssista, vaikka se saattaa olla työläs kaiken kirjallisen kanssa. Pääsee tutustumaan niin erilaisiin tyyppeihin eri puolilta maailmaa ja taas suuri maailma näyttää vähän pienemmältä ja mahdolliset ennakkoluulot ja pelot vaan kaikkoaa! Mun vieressä istuva japanilaistyttö btw fiilisteli Suomea ja se oli ennen meiän lukukauden alkua reissannut ympäri Eurooppaa ja käynyt Muumimaailmassa ja Rovaniemellä. Todettiin, että Muumit on hyvä juttu. Varmaan ainoita asioita, joita ihmiset tietää Suomesta… Muumit ja lumi. Polar bears. Yep.

Kurssin jälkeen hipsittiin Riinan kanssa vielä Melatenin suurelle hautausmaalle. Molemmat meistä on ollu joskus puutarhahommissa hautausmaalla ja ihmeteltiin, että miten täällä voi olla näin valtava hautausmaa ja naureskeltiin niille kaikille kummallisille hautakiville, mitä sieltä löytyi. Se on oikeastaan iso puisto. Viikatemies ja enkelipatsaat pääsi kuviin! Tää päivitys on muutenkin tosi sellanen MAISEMIA PUITA VIHREÄÄ IIK, koska oon niin ihmeissäni siitä, miten kaunista täällä on!!! Rakastun vaan tähän maahan ja kaupunkiin ja erityisesti tämän leveyspiirin puustoon koko ajan enemmän ja enemmän. <3
Etsi kuvasta Riina.
Viikatemies seikkailee! Kuka haluaa tollasen hautakiven, kysyn vaan? :D

Vähän erilaista kuin Suomessa.
Tää vois hyvin olla jostain Helsingistä!
Enkelipatsaita, ja en kestä tätä vihreyttä!
Kiirastorstaina aamulla olin taas siellä perkussiokurssilla ja voin kertoa, että on pikkusen vaikeeta keskittyä saksaksi yhtään mihinkään! Mutta se opettaja on edelleenkin ihan sairaan pätevä tyyppi ja kurssilla mennään heikoimman lenkin tahdissa. Enkä mä väitä, että olisin huono, mut mulla toi ristikkäiskoordinaatio on aina ollu vähän hukassa… joten käsien ja jalkojen rytmien eriyttäminen tuottaa aikamoista päänvaivaa ja sitä pitää toistaa aika paljon, ennenkuin pystyy tekemään esim. toisella kädellä peruspulssia ja toisella taputtelemaan jotain clavesia. Hoin vaan koko ajan mielessäni "ken-kä on rik-ki" (terkkuja meiän Mukan bändikurssille!) ja tuijotin vaan yhteen pisteeseen. Olin varmaan aika söpö. :D Reenattiin muutenkin jotain flamenco-rytmiä, josta suurin osa putos kärryiltä aika alkutaipalella. Ehkä ens viikolla osataan jo!

Torstai-illalla mulla oli työvuoro, Köln-Klettenbergin evankelinen kirkko eli meiän suomiseurakunnan naapuri- ja yhteistyöseurakunta Berriksen vieressä järkkäs sellasen juhla-aterian eli kiirastorstain messun, johon mua pyydettiin suomiseurakunnan edustajana soittelemaan pari ehtoollisveisua kitara + laulu, kun viinit ja leivät kiersi pöydissä. Messun toimitti Anna-Maari ja sen seurakunnan oma pastori Jost. Siellä oli pöydät ja kattaus ja oikeeta ruokaa! Ihan oikea ehtoollinen! Oli mainio konsepti ja tykkäsin kovasti. Sen seurakunnan kirkkokuorot laulo siistejä gospelbiisejä ja mää sitten vedin yhden jaakkolöyttyveisun ja Vaiti kaikki palvokaamme (228) tekstiin oman sävellyksen. Ruokana oli leivän ja viinin lisäksi saksalaisen "Gründonnerstag" eli suom. vihreän torstain tapaan keitettyjä perunoita ja vihreää kastiketta, joka oli sellasta rahkaa ja 7 eri yrttiä. Oli hyvää, vaikka vähän outoa ehkä. Mun vieressä istu tosi symppis mummeli ja sen kanssa oli kiva jauhaa saksaksi. Duunin jälkeen piipahdin kotimatkalla vielä FeG:llä, jossa oli kunnon ylkkäjamit meneillään. Kunnon pääsiäismeiningit vaan mulla, todellakin! :D

Klettenbergin evankelisen kirkon messusta.
Kirkkosali on ku joku ballroom! Mut hyvä akustiikka!
Tälleen siel vaan oli katettuna pöydät. Ja väkee oli varmaan yli 100.
Pitkäperjantaina yläkerta kutsui mut lounaalle. Ne on sellainen suomi-saksapariskunta, josta on tullut mulle laina-isovanhemmat. Syötiin lohta, kuten saksalaiseen tapaan pitkäperjantaina ilmeisesti kuuluu. Kävin myös juoksentelemassa tuolla metsässä ja otin lisää puunhalauskuvia! Ihan valtavia puun runkoja! Puunjalostaja ei nyt tunnista puuta. Mikä puu, oi ystävät? Kuvilla haluan kertoa, että oon niin onnellinen, koska vaikka olen miljoonakaupungissa, olen keskellä luontoa!

Puunhalauskuva part 1.
Puunhalauskuva part 2.

Puunhalauskuva part 3. Mulla oli vähän liian kivaa näiden kanssa.
Lauantailta on myös pari metsäkuvaa lisää, kun eksyin johonkin tohon mun naapurimetsikköön, ja vähän aikaa harhailtuani löysinkin siirtolapuutarhan!

Jihuu! Vihreetä!
Suomikoivu<3
Nokkosia, puskana!
Ei, nää ei oo valkovuokkoja vaan jotain ihme kukkia! Äiti?! Tiiätkö? :D

Äitille terkkuja: sireeneitä siirtolapuutarhasta.
Tääki oli jonkun tyypin siirtolapuutarhapalsta. Random.Olin lauantaina Idan kanssa lounaalla keskustassa ja käytiin kivassa sushibuffassa, josta sai 11,95 metsästää kaiken, minkä löysi. Sushi on niin hyvää. Ah. Ihanaa, että on olemassa hyvää ruokaa. Kierreltiin myös kirpparilla, ja löysin kivan hameen 3 eurolla. Se oli sellainen UFF:n tyyppinen kirppari, joita on aika vähän täällä, toisin kuin Suomessa. Kahvit napattiin kioskilta puistoon ja jauhettiin elämästä, joka on hyvä juttu after all!

Alotofsushi. Ja paljon muuta.
Kahviselfie!
Keskustelun lomasta poimin joitakin tällaisia ajatuksia: "You have to look forward, if you want to really live. But you also have to deal with the old staff in order to be free looking forward. I'd say, you are not the same person you used to be back then, but at the same time, you will change all the time. So don't be afraid of just living how you think of things now: they are happening in your life just now, and you're the person you feel and excist at the moment. So, don't live according how you used to be, because it doesn't matter. If it matters, then try to change your attitude. Your past shouldn't matter, because every day is a new opportunity to start all over again. Be free. Be you."

Nimenomaan. Hyvä me!

Tämän postauksen myötä toivotan kaikille hyvää Pääsiäistä ja iloa ja valoa! Menkää hyvät ihmiset metsään!!! Sieltä löytyy lepo!


"Tuuli puhaltaa missä se tahtoo, kuulemme vain sen huminan. Kiinni saada sitä ei saata, mutta kohdalle tullessa antaudu mukaan, se sut lennättää vapauteen." - Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti