lauantai 24. toukokuuta 2014

Yliopistoelämää ja kansanmusakeikka

Ajattelin blogata tältä viikolta vähän tarkemmin mun yliopistokursseista. Erasmus- ja perkussiokurssi oli sopivasti peruttu, mutta niissä ei kummassakaan nyt muutenkaan tapahdu mitään järisyttävän mielenkiintoista, joten keskityn pieneen kuvasarjaan kansanmusakurssilta, jazzkurssilta ja improkurssilta. Pyysin tunneilla ja kamukeikalta luvan julkaista kuvia, joten tässä tulee pieni pläjäys. :)

Tiistaina klo 10-11:30 mulla on siis Jazz-enseble, josta olen jo maininnut. Tällä kertaa keskityttiin parin biisin hiomiseen. Reenattiin soittajien kanssa sointuun sopivia asteikoita ja käytiin läpi perus teoriajuttuja... meni meikäläiseltä osa jutuista (auf Deutsch) vähän yli, mutta kovasti siinä solfasin laulaen messissä kun soittajat reenaili. 

Trololllolooo.... 
Sointuanalyysirakkautta. Anna mulle kakkos-vitos-ykkösiä!

Jazzkurssin ja improkurssin välissä ehdin käydä usein lounastamassa meidän yliopistoruokalassa, Mensa-kahviossa, joka näyttää aivan tavalliselta yliopistoruokalalta... Nätillä ilmalla itse tykkään syödä terassilla.


Humanistisen tiedekunnan kasvatustieteen lafkan ala-aulasta. 
Opiskele ruokalassakin... Mun fritz-kola mmm. 
Lounasterde. Tykkään!
Improkurssilla tällä kertaa yhdistettiin sekä kehollisia harjoituksia että äänimaisemia. Tehtiin liikerataharjoituksia ja pantomiimia, ja "kuvanuotinnettiin" meidän eri ryhmien tekemiä esityksiä, eli piirrettiin kuvioin ja merkein sitä mitä nähtiin ja kuultiin ja havaittiin. Huom. kurssin yksi osa-alue on erityispedagogiikka, mutta tällaisia harjotuksia pitäis tehdä mun mielestä kaikenlaisille ryhmille. Tosi vapauttavaa, inspiroivaa ja luovaa! <3


Ryhmäharjoitus "ninja".
Lisää ninjoja. Putosin pelistä heti kättelyssä. 
Felixin ninja lakosi.
Seuraava kuvasarja meidän minimalisti-liikesarja-impro-teoksesta. Piti liikuttaa vain vähän yhtä ruumiinosaa kerrallaan ja katsoa, mihin meidän ryhmän tilataideteos muovautuu. Mun liikeradat oli selkeesti vähän isompia ku muiden. :D 
Meidän opettajat oli tuoneet tunnille myös kaiken maailman erilaisia esineitä ja vempeleitä, joilla tehtiin musiikkia - testattiin sointia, ääntä, rytmiä, äänentuottotapoja, luovia tapoja musisoida. Siel me leikitään! Ja impro-orkestroidaan. Ja sitten tehtiin sellaisia harjoitteita, että osa ryhmästä "soittaa" ja tuottaa rytmiä, ja osa liikkuu sen mukaan. Näitä harjoitteita ajattelin maahantuoda sitten Suomeen. Liikeimproryhmä haastettu!
Pohtimassa "kuvitusnuotinnosta" eräästä esityksestä.
Siel kokeillaan ääniä. Kattila on hyvä. 
Kazoo-klaves-minihuuliharppu. Täydellinen kombo.
Lempparisoittimet! Erityisesti raastinrauta + maalaussuti!
Perus perkkakamaa. 
Tiesitkö, että kun pudottelee ruuveja metallipurkin pohjan päälle, kuuluu hauskoja kilahduksia? Tai että kun huutaa muoviämpäriin, se kuulostaa alppitorvelta?
Myös steppikengät, vanhat kuvakehykset ja jonkun otuksen sarvet pääsivät rytmiosastoon.
Keskiviikkona ja torstaina siis ei blogin kannalta valitettavasti, mutta mun ilokseni ollut koulua, sen sijaan kaikkea kivaa puuhastelua kyllä keksi. Käytiin FeG:n tyyppien kanssa taas keskiviikkolounaalla ja Riinan kanssa kahviteltiin sekä käytiin laittamassa mulle jo kesän vaalentamiin hiuksiin vähän lisää raitoja, joten nyt voi rauhassa antaa auringon blondata vielä tätä kuontaloa lisää :)))

Miksi mustat hanskat? Pelottavat. :D 
Eilen eli pe-illalla oli meiän kansanmusakurssin keikka sellasella Steinerkoululla. Vähän oli paras paikka! Siellä oli sellasen Kölniläisen kansantanssiryhmän Kölner Klettenkette esiintyminen ja me säestettiin niitä. (Tässä video niitten aiemmasta esityksestä jonkun toisen poppoon säestämän, hyvin tämän tapaista sekä tanssi että soitto: https://www.youtube.com/watch?v=OjwRilgd98w)
Steinerkoulun 6-luokkalaiset oli kanssa harjotetellu näitä tansseja ja ne oli niin suloisia! Joku tollanen luovuuskasvatukseen tähtäävä koulu vois olla enemmän mun paikka opettajana, kuin joku tavallinen koulu. Sais käyttää kaikkia luovuuden ulottuvuuksia opetuksessa ja yhdistää useita oppiaineita keskenään. Kyläkoulun kasvattina arvostan sitä, että voi mennä kesken päivää metsään pitämään koulupäivän - lapsen elämään kuuluu myös leikkiminen.
Steiner-koulun ampparipesät! Onkohan siel hunajaa? 

6-luokkalaisten tanssiesitys.
Joku bulgaria/romania/mikälie kansantanssi.
Siel mää laulan. Vähän tärähtäny, mutta tiuku on aisan alla.
Lisää menoa ja meisinkiä! Ei mitään hajua, minkä maan tanssi menossa. Serbia? 
Se koulu sijaitsi Pohjois-Kölnissä, Chorweilin kaupunginosassa ja suunnattiin S-junalla sinne parin kurssilaisen kanssa samaa matkaa. Oli ihan huikee ilta! Lauloin siellä nää suomibiisit, eli aika maukkaan sovitukset kappaleista Juokse sinä humma ja Halki maailman, joku pieni poika tuli kehumaan että "Sie singt echt schön!" (suom. laulatte oikein kauniisti). Awwww. Olin vaan et kiitos! :D Ja sellanen toinen poika tuli kysymään, että "Sind sie Finnin?" ja olin et joo ja se oli ujosti että "Ich bin halb Finnin" eli kysyi, oonko suomalainen ja sanoi sitten että se on puoliksi suomalainen. :D voi miten sulkkuja. Oli kivaa! Ja viulunsoittaminen oli vapautunutta since like never ever before! Joten aamen vaan tolle poppoolle, siinä on rentoa ja kivaa soittaa.
Täällä on nyt joku turkkilainen poliitikko käymässä, ja koska Kölnissä (ja Saksassa) asuu niin paljon turkkilaisia, täällä on ihan hirvee ruuhka. Samaan aikaan tänään on 20 km mittainen prätkäletka, mielenosoitus ja Hell's Angels ralli. Tom Hanksin uusin leffarooli kuvataan nyt lähipäivinä Düsseldorfissa ja Kölnissä, ja kuulin, että Kölniä käytetään tosi usein isojen elokuvien kulisseina, koska kaupunki on harvinaisen vapaa sielultaan ja valmis esim. sulkemaan katuja useaksi päiväksi leffakuvausten vuoksi. Semmonen kotikaupunki mulla.

Huomenna ylistysvuoro FeG:llä aamulla ja iltapäivällä Düsseldorfin perhemessu. Viime torstaina oli tokavikat kuorotreenit ennen Suvi-iltamia, jossa meillä on esiintyminen. Jänskää! Siitä iloiten ja sitä odotellessa, ain' laulain työtäs tee! :)

Kelpaa!

Tässä häälaulusarjan kolmas osa: var så guuud! Laulujen laulu syksyltä 2012. https://www.youtube.com/watch?v=rlt17fQVGaI

Ps. Mulla on parin viikon päästä mun  järkkäämä oma singer-songwriter-keikka tossa Teerstegenhousessa, tuotot menee Naisten Pankin hyväksi. https://www.facebook.com/events/689278174461681/?fref=ts Laskin ihan huvikseni biisit, joita täällä ollessa on tullut... Niitä on jo parin setillisen verran. Ihmeellistä! Tää on tosi luova ympäristö kyllä. Ei voi kun ylistää ja kiittää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti