sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Lennä, tyttö, lennä

Täällä on karnevaali. http://www.koelnerkarneval.de/ Se on jotain ihan uskomatonta. Se kestää kuusi päivää, alkoi torstaina, päättyy tiistaina. Vähän ku yhdistäis vapun + penkkarit + naamiaisbileet + appron + yökerhon + haalaribileet + pikkujoulun + sitsit + miljoona ihmistä + naamiaisasut + paardit. Okei, mulla on ekoista päivistä snadisti väärä kuva, sillä eksyin sinne alueelle, jossa on meno mitä railakkain...

No, Tuulia tuli siis noukkimaan mut torstai-iltapäivällä ja varoitti etukäteen, että camaan, keksipäs jotain naamiasiasua, kaikilla on jotain. Siis mää en tajunnut, että ihmiset O I K E E S T I laittautuu. Päätin sitten niillä vermeillä ja meikeillä, jota multa löytyi  (= ei löytynyt) valmistautumatta olla jonkinnäköinen nukke. En ollut sitten kuitenkaan mitään verrattuna muiden maskeihin ja asuihin... Ensinnäkin, koska olin niin shokissa ihmispaljoudesta ja niiden oikeesti panostetuista naamiaisasuista, ja toisekseen koska satoi, en tajunnut taaskaan (tai kehannut) ottaa kuvia. Oon ehkä vieläkin vähän shokissa, vaikka tää shokeeraus tapahtui torstaina. Mummo... Otan kuvia sitten maanantain paraatista. Se on sellanen alkuperäinen karnevaalijuttu. Ja sitten meiän tiistain siitä kulkueesta. Ne on sellasia hmm, perinteisempiä, sanotaanko viattomampia tilaisuuksia. Kerron sitten lisää seuraavassa postauksessa näistä kulkueista ja Kölnin karnevaaliperinteestä. Kuvasta näkyy, että hyvä yritykseni kiireessä näyttää nukelta oli ainakin riittävän överi. Kotona sateen jälkeen peilistä katsoi aikamoinen harakka. Jes.

Karnevaalitorstain nukke-maski. Pelkään itsekin. On btw aidot ruusut.
Ai niin, käytiin Anna-Maarin kanssa työpalsulla sellasessa hirveen suloisessa kahvilassa! Että, rakastan näitä kahviloita, mitä täällä on. Ei mitään ketjuja vaan toinen toistaan söpömpiä. Oli kovin tutun näkönen kahvimylly siellä hyllyllä.

Kahvilan somistuksia. Määkin haluan nää!
Höhöö. Mummola keskellä kaupunkia.
Tähän väliin on ihan pakko lisätä pari mainiota kuvaa kadunnimistä: Bach, Beethoven ja Schubert! Parasta!! Ne on tossa mun huudeilla, bongasin ne tänään. Bach, Beethoven ja Schubert pääsivät kadun nimiin. Miten ois yks Über-Urbanus?
Leppoisa viikonloppu on ollut tosi tervetullut! Oon ollu ihan iloinen, että ei oo tarvinnut perjantaista synttäri-illallista lukuunottamatta pörrätä karnevaalilla. Oon siis musaillut aika paljon, on selkeesti inspiraatiota nyt. Ja vähän muitakin projekteja, uusia tuulia - aika näyttää, mitä niistä syntyy. Tässä vähän kuvia mun arjesta.

Musacorner! Mun vihreä lainapäiväpeitto ei oo ihan sisustuksellisin. :D
Täällä on tosi edullisia leikkokukkia. 1,99 oli ruusut ja tulppaanit per kimppu. 
Vessan ovessa juliste, jonka sain ilmaseks yhen kirjakaupan tätiltä. Hih. Omana lisäyksenä LISÄÄ ILOA!
Joku omenapuun sukulainen (?), semmonen puska kukkii! Äiti tietää varmaan. Et terkkuja.
Lähdössä lentoon! Ps. löysin Orsay:stä pari kivaa paitaa.  Käy myös työvaatteina.
Tänään päivällä lähdin pööböilemään tuonne ulos, ja siitä syntyikin tollainen video viikko sitten tulleen "Lennä, tyttö, lennä" -biisin ympärille. Koska pyrin pois perfektionismista, päätin antaa ensi-demoilun olla taustalla, kun siinä on niin hauska fiilis. <3 Tällainen laskiassunnuntai mulla on ollut! Ihan mukavaa, tavallista höpönassun elämää. Kun karnevaalista päästään eroon, on arki taas vähän lähempänä. Töttöröö!

Lennä, tyttö, lennä (säv. & san. Annika Yli-Urpo) http://www.youtube.com/watch?v=iNxs1c6Ltws

1 kommentti:

  1. hei! Onpa hauska blogi. Tätä pitää seurata nyt seuraavat ajat. Muuten, korjaus tuohon karnevaalien kestoon; Karnevaalit alkavat jo 11.11 klo 11.11 ja niiden kulkua rikkoo vain joulu ja uusivuosi ja sitten varsinaiset karnevaali-istunnot alkavat jo tammikuun alussa, katukarnevaalit alkavat tuosta Weiberfastnacht`ista, jolloin naiset ottavat perinteisesti vallan yhdeksi päiväksi (perinne alkanut jo 1800-luvun lopulta) ja karnevaaliviikko / katukarnevaalit huipentuvat Ruusumaanantain eli Rosenmontagin suureen katukarnevaaliin. Sen jälkeen eli tiistaina (laskiaistiistai Suomessa) on vielä kaupunkienosien katukarnevaalit ja Tuhkakeskiviikkona sitten syödäänkin kalaa ja mietitään mitä on karnevaalien aikaan tullut tehdyksi...ja laskeudutaan paastoon.

    VastaaPoista